Syndicus Antwerpen

Eenvoudig een syndicus Antwerpen vinden

  • In Antwerpen zijn er in totaal 3.800 gebouwen met een VME (waarvan het grootste deel appartementen). 
  • Die zijn uiteraard verdeeld over de verschillende zones als Berchem, Berendrecht-Zandvliet-Lillo, Borgerhout, Deurne, Ekeren, Hoboken, Merksem & Wilrijk, al blijft Antwerpen-Centrum toch kampioen in de concentratie VMEs.
  • In totaal zijn er in Antwerpen rond de 110 Syndici actief. 
  • Ongeveer 1.700 van deze gebouwen in Antwerpen worden actief beheerd door een syndicus.

Offerte aanvragen voor een syndicus in Antwerpen

Alle informatie over Syndici in Antwerpen

syndicus antwerpenIn Antwerpen zijn er veel verschillende soorten syndici en dat hoeft natuurlijk ook niet te verbazen. De stad beschikt over vele soorten gebouwen, van appartementscomplexen tot grote winkelruimtes. Zo heeft de grootste syndicus in Antwerpen meer dan 10% van de VMEs in beheer. Het is zelfs zo dat de 5 grootste syndici van Antwerpen samen meer dan 40% van de professioneel beheerdere gebouwen in portefeuille hebben. Uiteraard is het niet noodzakelijk zo dat de grootste syndicus ook de beste syndicus is. Er zijn in Antwerpen namelijk ook een groot aantal midden en kleine syndici te vinden. Zo zijn er in Antwerpen bijvoorbeeld zo’n 75 syndici met minder dan 10 VMEs per syndicus. 

Waar moet je op letten bij het zoeken naar een Syndicus Antwerpen?

Zoals we al eerder omschreven, zijn er in Antwerpen veel verschillende soorten syndici te vinden, van groot tot klein. Zo heeft de grootste syndicus in Antwerpen meer dan 20 jaar ervaring en is bijvoorbeeld ook actief als verkoopmakelaar. Maar dat zij de grootste zijn, betekent niet automatisch dat de service ook beter is. Als we bijvoorbeeld kijken naar de syndicus met de minste aangesloten VME (1 VME) in Antwerpen, is ook deze al meerdere jaren actief als syndicus én makelaar. Veel van de grotere syndicuskantoren zijn dan ook actief in meerdere steden. Dit kan een voordeel zijn, want zo zijn er vaak specialisten per stad. Daarentegen kan het ook een nadeel zijn, waar de focus breder ligt en een lokale syndicus wellicht specialistischer te werk gaat. Waar je uiteindelijk ook voor kiest, met een syndicus haal je een hoop ervaring aan boord. Uiteindelijk zal de keuze een combinatie moeten zijn van wat de VME belangrijk vindt. In onze kennisbank kan je een handig artikel vinden, waar je op kan letten bij het kiezen van een nieuwe syndicus